Meny

CompareKvinnas Tekniklunch

Tekniklunchen som hölls fredagen 27 januari 2012, lockade närmare 70 kvinnor från den värmländska IT-branschen till Sätterstrand för att nätverka och lyssna på testexperter från Qamcom Research & Technology.

Foto: Maria Johansson, Compare

Träffen inleddes med lunch och information om Compare Testlab samt den plattform för testverktyg som man tillsammans med Qamcom Research & Technology bygger upp. Plattformen bygger på öppen källkod - open sourcebaserad programvara. Via plattformen kan man leverera molnbaserade testtjänster. Fördelen är att kunden slipper stå för de resurser och kompetenser som krävs för att installera och underhålla egna testmiljöer.

Qamcom Research & Technology är ett specialistföretag med kompetens inom bland annat signalbehandling, kommunikationssystem och programvarutest. Med hjälp av testverktyget Metsploit visade och berättade Razi Garbie, testspecialist på Qamcom, hur man kan testa ett systems säkerhet.

CompareKvinna är ett initiativ som stöds av Compare, fem Compare-företag (Tieto, Logica, Sogeti, Elvenite och Qamcom Research & Technology) och Karlstads universitet.

- Kvinnor med IT-relaterade yrken behöver synliggöras för att stärka varandra och för att få in fler kvinnor i den mansdominerade branschen. Sedan tidigare finns även ett tjejnätverk inom IT-utbildningarna, ITQ, och vi visar gärna kvinnliga förebilder i yrkeslivet som en del i arbetet med att få fler tjejer att söka till våra utbildningar, säger Eva Glavenius, projektkoordinator på Avdelningen för datavetenskap vid Karlstads universitet.