Meny

IT-samhället behöver välutbildade människor

IT används i de mest skiftande sammanhang för att underlätta och berika människors liv i arbetet och på fritiden. Bra IT-lösningar kräver professionella utvecklare inom många områden; till exempel webb & multimedia, nätverk, programmering och projektledning. Forskningen vid Karlstads universitet väcker uppmärksamhet långt ute i världen. Här skapas förutsättningar för en tryggare miljö på nätet och en högre datasäkerhet.

Det är denna spännande miljö du blir en del av när du studerar till dataingenjör, civilingenjör, IT-designer, projektledare eller webb-designer. Förutom att du får de grundläggande kunskaper du behöver, tränar vi din förmåga att använda dem i praktiken. I Karlstadsregionen finns många intressanta och framgångsrika företag inom IT-branschen som vi samverkar med.

Möjligheterna till specialisering går åt flera olika håll. Du utgår från dina egna ambitioner och ställer in siktet på det som intresserar dig mest.

Bäst på samverkan! Svenskt Näringsliv rankar IT-design med inriktning mot affärssystem och ekonomi samt inriktningen mot systemdesign etta på Sverigetoppen när det gäller samverkan med näringslivet. Läs mer!